6ο Λύκειο Νέας Σμύρνης

Συμμετοχή στην καμπάνια FAST! του εκπαιδευτικού προγράμματος ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112 για την αναγνώριση και αντιμετώπιση του εγκεφαλικού επεισοδίου, από τους μαθητές του Ομίλου Βιολογίας-Υγείας του 6ου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης

Με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές του Ομίλου Βιολογίας-Υγείας (Ανδρουλάκη-Δημητρακοπουλου Π, Bλαντισλαβ Μ, Δημητρόγλου Ε, Κόντου A, Λιατσόπουλος E, Μπενέτου Μ, Νικολάου Κ, Παπαδάτου Ι, Σαχινίδη Ν, Φούντας Δ.) συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα εκμάθησης των συμπτωμάτων του εγκεφαλικού επεισοδίου του εκπαιδευτικού προγράμματος ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112.

Βασιζόμενοι στο υλικό που μας απέστειλαν από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και του προγράμματος ΧΟΠΑ, οι μαθητές μελέτησαν και παρουσίασαν ανά ομάδες τα βασικά συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου, τα χαρακτηριστικά του, τα αίτια αυτού προσαρμοσμένα στο μαθησιακό τους επίπεδο.
Συμπληρωματικά με σκοπό την διαμόρφωση συμπεριφοράς πρόληψης, ο Ομότιμος Καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης κος Καφάτος και ο στενός του συνεργάτης Στατιστικολόγος Δρ. Λυναρδάκης από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, μας απέστειλαν ως δωρεά τρία από τα βασικά βιβλία του Καθηγητή με θέμα την Μεσογειακή διατροφή και την πρόληψη των ασθενειών.
Οι μαθητές έψαξαν και συνδύασαν όλες τις διαθέσιμες αξιόπιστες πηγές που είχαν ώστε να φτιάξουν μία σφαιρική παρουσίαση για τα αίτια, την αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου.
Συμπληρωματικά, συμμετείχαν ενεργά στην συμπλήρωση ερωτηματολογίου 12 ημερών με σκοπό την καταγραφή της καθημερινής τους διατροφής και της φυσικής δραστηριότητάς τους (διαθεματική συνεργασία με την συνάδελφο της Φυσικής Αγωγής) με σκοπό την υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής με σκοπό την πρόληψη καρδιαγγειακών και όχι μόνο νοσημάτων.