6ο Λύκειο Νέας Σμύρνης

Την Πέμπτη 29/2/2024, ο Όμιλος Βιολογίας-Υγείας, επισκέφτηκε το Πρότυπο Γενικό Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στα πλαίσια Διασχολικής δράσης των Ομίλων Βιολογίας των δύο σχολείων της Νέας Σμύρνης.

Οι μαθητές του Ομίλου του 6ο ΓΕΛ Ν.Σμύρνης είχαν προετοιμάσει την επίδειξη πειράματος Βιολογίας με θέμα «Απομόνωση Νουκλεικων Οξέων από φυτικά κύτταρα μπανάνας», στους μαθητές του Ομίλου Βιολογίας του Πρότυπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Ο σκοπός της συγκεκριμένης Διασχολικής συνεργασίας ήταν οι μαθητές/τριες να παρουσιάσουν την μεθοδολογία του πειράματος, να εξηγήσουν το θεωρητικό υπόβαθρο και να βοηθήσουν τις μαθήτριες/τες του Ομίλου, που μας φιλοξένησαν στο χώρο εργαστηρίου τους, να επαναλάβουν τα βήματα του πειράματος μετά από σχετική καθοδήγηση και γραπτές οδηγίες.

Ακολούθησε ομαδική δραστηριότητα με θέμα «DNA sequencing bracelets» στην οποία όλοι οι μαθητές έφτιαξαν βραχιόλια «γονιδίων» με χρωματιστές χάντρες βασιζόμενες σε υλικό προσαρμοσμένα στο θεωρητικό υπόβαθρο του πειράματος.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν οι μαθητές να εξοικειωθούν με την πειραματική διαδικασία, να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους, την υπευθυνότητά τους, να αλληλοστηριχθούν, να οργανωθούν.  Η συνεργατική μάθηση, η ομαδική εργασία αλλά και η συνεργασία γειτονικών σχολείων, είναι παράγοντες που βελτιώνουν το κλίμα και την θετική στάση των μαθητών στην καθημερινή ζωή τους στο σχολείου.

Η δράση θα ολοκληρωθεί στις 1/4/2024 με την επίσκεψη και φιλοξενία του Ομίλου Βιολογίας του  Πρότυπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στο σχολείο μας.

Συντονιστές Εκπαιδευτικοί:

Κος Γεράσιμος Θεοδωρίδης, Βιολόγος, Εκπαιδευτικός ΠΕ.04.04, Πρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Κα Ειρήνη Ταλιούρη, Βιολόγος, Εκπαιδευτικός ΠΕ.04.04, 6ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης