6ο Λύκειο Νέας Σμύρνης

«Μικροί Δημοσιογράφοι: Συνέντευξη με έναν Επιστήμονα»

Στα πλαίσια των δράσεων του Ομίλου Βιολογίας-Υγείας του 6ουΓΕΛ Ν. Σμύρνης, οι μαθητές/τριες του Ομίλου αποκτούν τον ρόλο του δημοσιογράφου με σκοπό την συνέντευξη από Επιστήμονες, Μέντορες απόερευνητικούς, πανεπιστημιακούς φορείς κ.α.

Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 στις 14.30:15.30 πραγματοποιήθηκε η 5η κατά σειρά συνέντευξη από τους μαθητές του Ομίλου Βιολογίας-Υγείαςμε την βοήθεια της τεχνολογίας και μέσω live ομαδικής συνεδρίαςμε την Ακαδημαϊκό Επιστήμονα Αντιπρόεδρος και Καθηγήτρια  του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ, κα Τσιτσιλώνη Ουρανία.

Η Καθηγήτρια με αμεσότητα, απλό και επιστημονικό λόγο, χιούμορ αλλά και λεπτομέρειες που κέντριζαν το ενδιαφέρον των μαθητών/τριων τους μετέδωσε την πορείας των ακαδημαϊκών επιλογών της ως αρχικά φοιτήτρια Βιολογίας, στη συνέχεια ως Διδάκτορας Βιολογίας και στη συνέχεια ως απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Με πολύ ενδιαφέρουσες περιγραφές και επιστημονικά δεδομένα εξήγησε στους μαθητές για τα αρχικά ερευνητικά της ενδιαφέροντα και πως οδηγήθηκε να ασχολείταιμε την Ανοσολογία του Καρκίνου και την Ανοσοθεραπεία.

Αναφέρθηκε σε μοριακούς μηχανισμούς και πειραματικές διαδικασίες που κέντρισαν τοενδιαφέρον των μαθητών και τους έδωσε θάρρος και κίνητρα για τον δύσκολο αλλά ενδιαφέρων δρόμο των σπουδών που θέλουν να κάνουν!!

Η Καθηγήτρια αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους μέντορες αυτής της δράσης του Ομίλου φέτος!

Ήταν ιδιαίτερη τιμή για τον Όμιλο Βιολογίας-Υγείας, καθώς και για το σχολείο μας η συγκεκριμένη συνέντευξη! Βοήθησε τους μαθητές να οραματισθούν το μέλλον τους και τους εμπλούτισε γνωστικά.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: TαλιούρηΕιρηνη

Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες