6ο Λύκειο Νέας Σμύρνης

6ουΓΕΛΝ.ΣΜΥΡΝΗΣ και ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Την Δευτέρα08/4/2024,ο όμιλος Βιολογίας του Προτύπου Γενικού Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, επισκέφτηκε τον χώρο του εργαστηρίου μας στο σχολείο μας, στα πλαίσια της β φάσης της Διασχολικής δράσης των Ομίλων Βιολογίας.

Οι μαθητές του Ομίλου του Προτύπου Γενικού Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης είχαν προετοιμάσει την επίδειξη πειραμάτων Βιολογίας σχετικών με την

«Ανίχνευση του ενζύμου καταλάση και παράγοντες που επηρεάζουν την δράση του».

στους μαθητές του Ομίλου Βιολογίας του σχολείου μας. Ο σκοπός της συγκεκριμένης Διασχολικής συνεργασίας ήταν οι μαθητές/τριεςνα παρουσιάσουν την μεθοδολογία του πειράματος, να εξηγήσουν το θεωρητικό υπόβαθρο και να βοηθήσουν τους μαθήτριες/τες του Ομίλου μας,να επαναλάβουν τα βήματα του πειράματος μετά από σχετική καθοδήγηση και γραπτές οδηγίες.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν οι μαθητές να εξοικειωθούν με την πειραματική διαδικασία, να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους, την υπευθυνότητά τους, να αλληλοστηριχθούν, να οργανωθούν.Η συνεργατική μάθηση, η ομαδική εργασία αλλά και η συνεργασία γειτονικών σχολείων, είναι παράγοντες που βελτιώνουν το κλίμα και την θετική στάση των μαθητών στην καθημερινή ζωή τους στο σχολείου.

Συντονιστές Εκπαιδευτικοί:

Κος Γεράσιμος Θεοδωρίδης, Βιολόγος, Εκπαιδευτικός ΠΕ.04.04, Πρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Κα Ειρήνη Ταλιούρη, Βιολόγος, Εκπαιδευτικός ΠΕ.04.04, 6οΓΕΛ Νέας Σμύρνης